Szentivánért

 

Célok

  1. megőrizni és szépíteni/fejleszteni a jelenlegi meghitt, csendes környezetet,
  2. a lakók, nyaralók és elszármazottak összefogása,
  3. közösen gondolkodni és főleg tenni a holnapért.

 

 

Cserhátalja Vidékfejlesztési Egyesület, Kozárd 2015. március 18. 08:59
A Szentiványt-szeretők nevében köszönöm a cserhátszentiváni templom felújítása érdekében kifejtett lelkiismeretes munkájukat. Isten fizesse meg!
Köszönet és hálaadás 2015. február 08. 16:37
A Cserhátszentivánért Alapítvány (Székhely: 3066 Cserhátszentiván, Rákóczi út 21, adószám:18216860-1-12) Kuratóriuma nevében köszönjük a Cserhátszentivánért Alapítvány 11710088-20001041 sz. számlájára,
a Kisboldogasszony templom és a Plébánia épület felújítására küldött adományát és kétkezi munkáját.

Az adományoknak (3,2 millió) és Dr. Beer Miklós váci püspök atya (4 milliós) kölcsönének köszönhetően pályázni tudtunk a Plébánia nevében a templomlépcső és egyéb munkákra, ill. a plébánia felújítására.

Templom:
A terveknek megfelelően elkészült az új vasbetonlépcső sütői kő burkolattal, az akadálymentes feljáró a sekrestyéhez, felújításra került a sekrestye tetőzete, az utcai támfal és kerítés, megtörtént az ereszdeszkázat és esőcsatorna cseréje.
A kozárdi Cserhátalja V.E segítségével a Leader Vidéki Örökség Megőrzése pályázaton megnyertük a teljes (8,5 m.) belekerülési összeget – utófinanszírozással. Kifizettük az eddigi munkák számláját. Benyújtottuk a pályázati feltételeinek megfelelő végelszámolást. Ha a dokumentációt és a teljesített munkát elfogadja az MVH, akkor tavasszal visszakapjuk maradék pénzünket (1,3 millió).

Plébániaépület:
A 80 évvel ezelőtt saját erőből épült plébániaépület felújítására (tetőhibák, ereszdeszkázat és esőcsatorna csere, külső pucolás, udvari folyosó helyreállítása új mosdóval, villámsújtotta elektromos r. és csőtöréses vízvezeték cseréje, teljes festés-mázolás, új fürdőszoba, garázson lapostető felújítása és ajtó cseréje,… ) az Egyházügyi Államtitkárságtól 4 milliós támogatást nyertünk. Ehhez az adományokból még 1,8 milliót kellett hozzátenni.

Mindkét kivitelezést az ecsegi Jasko Bau Kft, a tervezést és ellenőrzést a héhalmi Kovács Miklós végezte.

Sok évvel ezelőtt a Lourdes-i (lurdi) barlangra gyűjtöttek. Ebből, a Babiák Béláné Berkó Julika őrizte pénzből fizettük ki az első tervezést, ill. szabadítattuk ki a templomot a lezúduló és beázást okozó földből, tisztíttattuk ki az elburjánzott belső kertet.

A személyi jövedelemadó (2013 évről 2014-ben) felajánlott 1%-ából a Cserhátszentivánért Alapítvány (Adószám: 18216860-1-12) szép, 104.138 Ft támogatáshoz jutott. Köszönjük! Kérjük ez évi jóindulatát is.

2015 évi terv az adományokból:
A 2011. júliusi villámcsapás tüzében elkormosodott templomi festmények rendbetétele.
Bakallár József: Cserhátszentiváni corpus, Takács István: Mária születése (Kisasszony),
Piroska István: Keresztelő Szent János, Farádi Veres Iza(bella): Szent Imre műve vár megtisztításra.
A plébánia belső udvarán egy lépcső és támfal is felújításra/javításra szorul még.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a 2015. június 27-én, szombaton 10 órakor kezdődő hálaadó - egyben a Cserhátszentivániak VII. Világtalálkozóját megnyitó – szentmisére, melyet Urus Attila plébános mutat be
Kálmán Ákos és Ágnes 2015. január 10. 11:37
új évi adományát köszönjük!
A 100. adomány 2014. december 24. 09:33
is megérkezett Szalay Ferenc professzor úrtól. Minden segítőnknek áldott Karácsonyt, boldog, békés éveket kívánunk.
Elkészült az új templomlépcső 2014. november 18. 14:44
és valamennyi sürgős templom körüli munka, valamint a plébánia épületének felújítása.
Az adományok (3,2 m) és püspök atya kölcsöne lehetővé tette, hogy pályázzunk. 8,5+4 m. Ft támogatást nyertünk. Köszönet minden segítségért!
Isten fizesse meg 2014. november 14. 16:42
Csíkány István,
Barna Péter és neje adományát!
104.138 Ft 2014. szeptember 13. 09:09
felajánlás érkezett az Alapítvány javára a NAV tájékoztatója szerint az SZJA 1%-ából. Könyvelőnk, Berkó Katalin most dolgozik rajta, hogy jogosultságunkat igazolja. Isten fizesse meg támogatóinknak!
Sütői kő burkolat a templomlépcsőre 2014. szeptember 08. 19:32
A decemberben kifizetett 5,5 milliós számlánk értékét visszakaptuk, így megrendelhető a méretere vágott (100 cm-es) burkolólap. Reméljük, hogy október elején befejeződik a felújítás. Isten fizessen meg minden adományt, segítséget.
Az adományok tették lehetővé 2014. augusztus 01. 08:22
Templom
Elkészült az új vasbetonlépcső és az akadálymentes feljáró a sekrestyéhez, felújításra került a sekrestye tetőzete, az utcai támfal és kerítés, megtörtént az ereszdeszkázat és esőcsatorna cseréje. Az adományok és a Váci Püspökség, Dr. Beer Miklós püspök atya (4 milliós) kölcsöne segítségével kifizettük az eddigi munkák számláját. Benyújtottuk a Leader Vidéki Örökség Megőrzése pályázati feltételeinek megfelelő részelszámolást. Ha a dokumentációt és a teljesített munkát elfogadja az MVH, akkor visszakaphatjuk a tőkénket, s a lépcső sütői mészkővel történő borítása is elkészülhet – remélhetőleg Mindenszentek előtt. A kivitelezést az ecsegi Jasko Bau Kft végzi. Minőségi teljesítés esetén a Leader utólag megtéríti összesen 8,5 milliós költségünket.

Plébánia
Megtörtént a 80 évvel ezelőtt saját erőből épült plébániaépület felújítása (tetőhibák javítása, esőcsatorna csere, villámsújtotta elektromos rendszer és csőtöréses vízvezeték cseréje, teljes mázolás és festés, helyreállítottuk a régi gangot, új mosdó készült a híveknek). Minderre az Egyházügyi Államtitkárságtól 4 milliós támogatást nyertünk. További kb. 1,5 milliós ráfordítást az egyéni adományok tettek lehetővé.
A berendezett helyiségeket Bakay Gyuláné Noskó Gizike szívesen megmutatja.

2014 évi terv az adományokból
A villámsúlytotta templom elkormosodott festményeinek rendbetétele. Bakallár József: Cserhátszentiváni corpus, Takács István: Mária születése (Kisasszony), Piroska István: Keresztelő Szent János, Farádi Veres Iza(bella): Szent Imre műve vár megtisztításra.
Hálás köszönet 2014. július 21. 09:10
Paller Endréné Tóth Katalin (Barcs) újabb adományáért.

Hozzászólás

* - kitöltendő mező

*
*
*